Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

In het informatiebeleidsplan staan diverse activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van de in- en externe informatievoorziening.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

In 2021 vervangen we stapsgewijs ons (zaak)systeem dat zorgt voor de dienstverlening richting onze burgers en bedrijven. De processen voor vergunningverlening, handhaving en toezicht worden apart geïmplementeerd in een nieuw aan te schaffen VTH systeem. Dit is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de eisen van de nieuwe omgevingswet waaronder het aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingsvergunningen (DSO). Het bestaande niveau van dienstverlening blijft tijdens de vervanging gehandhaafd. Daarnaast gaan we het mogelijk maken om bouwdossiers digitaal op te vragen. De aandacht voor de kwaliteit van onze gegevensverzamelingen in 2021 blijft onverminderd hoog. Dit is noodzakelijk om de juiste informatie te genereren voor interne werkprocessen maar ook voor externe informatiebehoeftes. Bijvoorbeeld voor crisissituaties.

Door de ontwikkelingen in de markt, versterkt door het coronavirus, zijn we massaal digitaal (thuis) gaan werken. Deze manier van werken blijft bestaan. Via 'office 365' is het mogelijk om vanuit een willekeurige plaats te werken. Belangrijk hierbij is dat onze medewerkers opgeleid zijn/blijven en de geautomatiseerde middelen op een correcte en veilige manier worden gebruikt.