Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

We werken continu aan verbetering van de  bedrijfs- en sturingsinformatie.  In de organisatie wordt gewerkt met realtime informatie, kwaliteit- en voortgangsrapportages. Aangevuld met analyses worden dat bestuursrapportages.

Tijd (toelichting)

In 2021 introduceren we een nieuwe instrument binnen de P&C cyclus: de bestuursrapportage. De rapportage zal inzicht geven in verschillende behoeften. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen operationele, tactische en strategische informatie. Ook wordt er gekeken naar de manier waarop deze informatie wordt aangeleverd en getoond.  We willen naar een realtime en een periodieke rapportage waarbij oog is voor actualiteit en betrouwbaarheid die afgestemd is op de doelgroep. Zo zal het management  worden geïnformeerd over de bedrijfsvoering en zal college en raad worden geïnformeerd over de voortgang van de ambities zoals genoemd in de begroting.

Eind 2020 zal de eerste bestuursrapportage in nieuwe vorm aan het managementteam en college worden opgeleverd. Begin 2021 zal deze ook ter informatie naar de raad gaan. 

Momenteel wordt informatie op verzoek, of bij ernstige afwijkingen, naar het management, het college en de raad verzonden.