Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

In 2016 zijn we gestart met het organisatiebrede ontwikkelingstraject “Aa en Hunze Stroomt!” met als doel om de effectieve en efficiënte organisatie te zijn die voldoet aan de wensen en behoeften van inwoners en politiek.  Na 3 jaar ontwikkelen, coachen en opleiden komen we nu in de fase van borging en vertaling in het gehele P&O-instrumentarium. De gekozen aanpak om in het werk aan het werk te gaan en via de lijn van de teams, het management én de individuele medewerker de gewenste andere manier van werken concreet te maken werpt zijn vruchten af.  

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

Na de ontwikkelfase volgt nu de borging door o.a. het opstellen van het nieuwe personeelsbeleid waarin “regie op eigen loopbaan” centraal zal staan. We blijven inzetten op de ontwikkeling van medewerkers om zo hun talenten te benutten (o.b.v. Discover).  Daarnaast gaan we in 2021 aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

We blijven op andere manieren werken, ook als gevolg van het Coranavirus. En we willen stappen zetten in participatie, bijvoorbeeld door daar stevig op in te zetten in het project Omgevingswet.  Een ander aandachtspunt voor 2021 is de flexibele inzet van medewerkers.