Portefeuillehouder
Bas Luinge

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2024

Omschrijving (toelichting)

We hebben een nieuw beleidsplan voor een periode van vijf jaar (2020 t/m 2024) vastgesteld, waarin we hebben vastgelegd hoe we als gemeente omgaan met ons water- en rioolsysteem. Speerpunten in dit plan zijn: klimaatadaptatie, meten + inzicht vergroten, communicatie en duurzaam investeren.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

Tegelijk met het vaststellen van het GRP is een subsidieregeling voor het afkoppelen van regenwater vastgesteld. Het doel van deze regeling is om het waterbewustzijn te vergroten bij onze inwoners en te stimuleren dat inwoners op eigen initiatief een bijdrage willen leveren aan het klimaatrobuuster maken van onze leefomgeving. Ook in de periode t/m 2024 zal worden ingezet op doelmatig afkoppelen van regenwater en duurzaam werken aan een klimaatrobuust water- en rioleringssysteem.
Verder stellen we in 2021 een uitvoeringsagenda op in het kader van ons klimaatadatatiebeleid.
Daarnaast willen we onze inwoners meenemen in de klimaatontwikkeling door ze actief te informeren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatbestendige omgeving. We stellen een communicatie- en activiteitenprogramma op met als doel om meer te vergroenen als middel tegen wateroverlast. We nemen daartoe deel in Stichting Steenbreek. Deze stichting heeft ten doel om samen met de deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving te vergroenen.