Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

De huidige cultuurnota loopt op 31-12-2020 af. Een aantal activiteiten wordt gefinancierd vanuit een incidenteel budget met dezelfde looptijd als de cultuurnota. Hierbij moet gedacht worden aan het ondersteunen van de festivals die in onze gemeente jaarlijks plaats vinden, de bekostiging van de moties van de gemeenteraad met betrekking tot het muziekonderwijs en het ondersteunen van vernieuwende projecten op het snijvlak cultuur - sociaal domein. Met het aflopen van de looptijd van de cultuurnota valt ook de bekostiging van deze activiteiten weg.

In de afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen binnen de culturele sector verder gegaan, zowel op landelijk, provinciaal als lokaal niveau. Hierbij kan gedacht worden aan de ontwikkelingen binnen cultuureducatie in het onderwijs en het bibliotheekwerk (landelijk), de inzet van de provincie op activiteiten op het snijvlak cultuur - economie en het ontstaan van nieuwe lokale initiatieven. Daarnaast gaan we als gemeente zelf aan de slag met ons subsidiebeleid. Dit vraagt om een herijking van het huidige cultuurbeleid, opgesteld in samenwerking met de culturele sector in onze gemeente.

 

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

De looptijd van de huidige cultuurnota verlengen we met 1 jaar inclusief het daarbij behorende incidentele budget daar hieraan gekoppeld is. In 2021 gaan we het huidige cultuurbeleid herijken. De periode tot aan de zomervakantie gebruiken we om een nieuwe cultuurnota op te stellen. Hierbij gaan we in gesprek met het culturele veld en inwoners. Na de zomervakantie gaat de nieuwe cultuurnota het besluitvormingstraject in. Het nieuwe beleid zal ingaan op 1 januari 2022.