Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

Platteland en stad vullen elkaar op vele gebieden aan. Dunbevolkte gebieden met kleine kernen vullen de gewenste rust en ruimte van de stedeling in, maar zorgen ook voor economische dragers zoals voedsel, natuur en recreatie. Anderzijds bieden
de steden veel waarde voor het platteland, bijvoorbeeld door het economische en culturele aanbod. Het platteland kan de drager worden voor nieuwe economische ontwikkelingen, productie van voedsel in de regio, het opwekken van duurzame energie en klimaatadaptatie. Echter het platteland is niet alleen de oplossing voor vraagstukken en uitdagingen.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.
In 2021 is Aa en Hunze samen met de P10 (het netwerk van grote plattelandsgemeenten) gastheer van het eerste landelijke dorpenfestival (IBP) en van de zomersessie van de P10. Het versterken van de relatie tussen platteland en stad wordt door ons ingebracht als één van de onderwerpen die het podium krijgen. Leefbaarheid en het belang van het samenspel met de omliggende steden vanuit onze eigen dorpen en platteland is daarbij het vertrekpunt. Het ophalen van ideeën, voorbeelden, ervaringen enz. staan centraal. Deze input wordt in samenwerking met de P10 ingezet om uitgewerkt te worden in concrete activiteiten.