Portefeuillehouder
Bas Luinge

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

In 2020 zullen we de koersnota actualiseren. Dit doen wij samen met de ondernemers. Deze actualisatie is nodig om bij te blijven en vooruit te kijken naar de nieuwe ontwikkelingen op economisch gebied. Voorheen hadden we twee beleidsnota's:  de economische koersnota en het beleidsplan voor recreatie en toerisme. Nu gaan we over naar één integraal beleid op het gebied van economie.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

In 2020 is een startnotitie opgesteld om in gezamenlijkheid met inwoners, ondernemers en professionele stakeholders te komen tot de Economische Koersnota en bijbehorende uitvoeringsagenda 2020-2024. Als aantrekkelijke woon- en werkgemeente, strategisch gelegen tussen diverse stedelijke gebieden hebben we een dynamische economie. Actieve en innovatieve inwoners en ondernemers brengen vitaliteit. Dat willen we stimuleren en ondersteunen met als doel een toekomstgerichte en sterke lokale economie die een belangrijke bijdrage levert aan de regionale economie.

In 2021 willen we aan de hand van de Economische Koersnota uitvoering geven aan projecten en activiteiten in samenwerking met inwoners, ondernemers en professionele stakeholders. (zie 3.1.3.1)