Portefeuillehouder
Bas Luinge

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2021

Omschrijving (toelichting)

In de ontwikkelagenda Passend onderwijs Noord en Midden Drenthe NMD is afgesproken dat gemeente, onderwijs en zorgaanbieders een gezamenlijke visie afspreken, waarin normalisatie de basis is en zorg indien nodig aansluit op het onderwijs.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v.

Op de basisscholen in Gasselternijveen en het Kindcentrum de Marke in Gieten is de pilot ‘Kansen voor kinderen’ uitgevoerd. Het doel van Kansen voor kinderen is dat kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen op zowel sociaal emotioneel als cognitief niveau. Daarvoor gaan we de natuurlijke omgeving van het kind, zoals gezin, school en het lokaal ondersteuningsnetwerk beter toerusten en we gaan investeren in het versterken van de samenwerking tussen deze partijen.

Op de basisscholen in Gasselternijveen wordt ‘Yoop’ (Yorneo ondersteuning onderwijs personeel) ingezet’. Leerkrachten worden ondersteund bij ingewikkelde vragen over het groepsproces in de klas, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en individuele ondersteuning door jeugdhulp verminderd kan worden. De inzet wordt eind 2020 geëvalueerd. Op basis van de uitkomsten gaan we met onderwijs en zorgaanbieders duidelijke afspraken maken over de taakverdeling gemeente-onderwijs. Doel is het realiseren van een positief leerklimaat, zodat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen

Beide projecten moeten elkaar versterken.