Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

We willen het aantal vroegtijdige schoolverlaters terugdringen en jongeren in kwetsbare positie al vanuit het onderwijs begeleiden. Hierbij is het primaire doel om de jongeren te faciliteren om een passende plek op de arbeidsmarkt te krijgen.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021 e.v. 

Het project ‘De Bedoeling Centraal’ beoogt een nauwe samenwerking tussen onderwijs, zorg en werkgevers te realiseren. Het primaire doel hiervan is meer jongeren uit het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs te begeleiden naar een passende baan (naast regulier werk ook afspraakbanen of een beschutte werkplek). Dit omdat is gebleken dat jongeren met de juiste begeleiding meer kunnen. Zo is gebleken dat de afbouw van de sociale werkvoorziening, ertoe heeft geleid dat meer jongeren in de dagbesteding zijn terechtgekomen. Om deze tendens te keren, staan in dit project de talenten en wensen van een jongere (weer) centraal.

Het project ‘School als Wijk' heeft als doel problematiek van MBO studenten vroegtijdig op te sporen en aan te pakken. Dit door een goede zorgstructuur te organiseren op school.

De eerste effecten en resultaten van beide projecten worden begin 2021 gepresenteerd. Op grond van de resultaten wordt vervolgens een besluit genomen over een eventuele voortgang van deze projecten.