Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Huisartsen vormen een belangrijke schakel in het bevorderen van de gezondheid en welzijn van inwoners. Zij zijn voor ons een belangrijke samenwerkingspartner. We blijven in gesprek met huisartsen, Impuls en Attenta, zodat inwoners de ondersteuning krijgen die nodig is.

Tijd (toelichting)

Doorkijk 2021

Aandachtspunten voor 2021 zijn:

  1. Positieve gezondheid als gedachtengoed borgen in de integrale kernteams Ouderen en Jeugd. Door het organiseren van inspiratiesessies, werk- en intervisiesessies voor deze teams van professionals van thuiszorgorganisaties, Impuls, Attenta en huisartsenpraktijken.
  2. Versterken van de samenwerking tussen huisartsen, Impuls, Attenta,  jeugdgezondheidszorg en onderwijs in de vorm van de pilot 'Kinderen eerst'in twee huisartsenpraktijken. We zetten een gezinscoach in die kinderen en hun ouders ondersteunt, zodat een kind snel is geholpen en een huisarts niet direct hoeft door te verwijzen naar specialistische zorg. In beide huisartsenpraktijken werken medewerkers van Impuls, Attenta, Icare en huisartsen nauw samen.
  3. Het monitoren van het gebruik van Zorgdomein door de huisartsen. Zorgdomein is een digitaal platform waar huisartsen op een veilige manier kunnen verwijzen naar o.a. Attenta. Dit vooral met betrekking tot Jeugd, om zo verwijzingen naar duurdere specialistische zorg te verminderen.