Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Onze ambtelijke organisatie werkt gedreven aan de verschillende opgaven waar we voor staan. Tegelijkertijd zien we dat op meerdere plekken in de organisatie structurele knelpunten zijn ontstaan. Deze knelpunten kennen meerdere oorzaken:
• We hebben als gemeente nieuwe taken erbij gekregen
• De realisatiekracht is niet overal op orde
• We hebben het principe van een regiegemeente losgelaten
• Ons werk is complexer geworden
• We hebben een hoog ambitieniveau

De combinatie van de bovengenoemde factoren maakt dat zich op meerdere plekken in de organisatie een structureel capaciteitsprobleem voordoet.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
We hebben kritisch gekeken naar wat nodig is om deze knelpunten op te lossen en welke oplossingen bijdragen aan het versterken van de organisatie en het verbeteren van onze dienstverlening. Hier gaan we het komende jaar mee aan de slag en daarvoor zijn extra incidentele en structurele personele middelen noodzakelijk. Zonder deze extra middelen kunnen we onze ambities niet uitvoeren en blijven ook de reguliere werkzaamheden onder grote druk staan.
We werken toe naar een toekomstbestendige organisatie waarbij we ook inzetten op verbetering van de dienstverlening. De extra middelen willen we gebruiken om te investeren in de kwaliteit van dienstverlening, onze realisatiekracht te versterken door de voortgang van bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken en om meer en tijdiger te kunnen communiceren naar de inwoners (vooral op het taakgebied beheer en onderhoud). We willen vooral ook een betrouwbare overheid zijn en daarom investeren in de kwaliteit van het gegevensbeheer. Meer informatie hierover is opgenomen in de paragraaf bedrijfsvoering.