Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Om aan te blijven sluiten bij de veranderende samenleving is een andere werkwijze en een andere manier van sturen nodig. We geven invulling aan deze opgave door onder andere te experimenteren met andere werkwijzen en een ondersteunend planning en control instrumentarium.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
De nieuwe Planning & Control cyclus, zoals vorig jaar opgestart, heeft zijn eerste gehele cyclus afgerond. Het doel van de nieuwe cyclus is om te dienen als sturingsinstrument en te sturen op resultaten en effecten in de samenleving. De informatie wordt verstrekt op hoofdlijnen en de inhoud staat voorop; van tellen naar vertellen. Om te leren worden de P&C producten continu geëvalueerd en wordt gekeken wat verbeterd kan worden. Dit doen we met de organisatie, het college en de raadswerkgroep.

We willen in 2022 de inwoner, de ondernemers en onze maatschappelijke partners meer gaan betrekken bij het bepalen van onze effecten. Hier kunnen we de werkconferenties in de sturingsmonitor voor gebruiken. Gezamenlijk bepalen organisatie, college en raad de onderwerpen en de vorm.