Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

In april 2021 is de Woonvisie voor de komende jaren vastgesteld: Buitengewoon Wonen in Aa en Hunze.  In de Woonvisie staat het gemeentelijk volkshuisvestings- en woonbeleid voor de komende jaren.  Hierin staan drie ambities centraal: vitale dorpen en een krachtig buitengebied, betaalbaar wonen voor verschillende doelgroepen en wonen met zorg. Aan deze ambities zijn 15 acties verbonden en de afspraak om jaarlijks het woningbouwprogramma te actualiseren (hoofdstuk Uitvoeringsagenda van de Woonvisie). De acties uit de Woonvisie worden vertaald in een uitvoeringsprogramma. 



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
In het najaar van 2022 worden de acties uit de Woonvisie vertaald in een uitvoeringsprogramma. Dit heeft twee componenten:
A. Het uitvoeren en in de tijd wegzetten van de 15 in de Woonvisie genoemde acties (hoofdstuk Uitvoeringsagenda). Hiervoor wordt een intern en interactief document opgesteld waarin per actie de stappen, planning, uren en verantwoordelijken worden beschreven. Belangrijke onderdelen die al in gang zijn gezet zijn het verkennen van de mogelijkheden om tot een herstructureringsfonds te komen en de uitvoering van het Volkshuisvestingsfonds.
B. De woningbouwprogrammering: wat wordt wanneer en waar gebouwd, hoe gaan we daar als gemeente mee om en welke kwalitatieve kaders stellen we. Dit onderdeel heeft prioriteit en wordt met voorrang opgepakt. 

In 2022 zijn de woningbouwprogrammering en het afwegingskader afgerond en ligt de nadruk op uitvoering van de woningbouwplannen. De overige acties uit de Woonvisie zijn in het interne uitvoeringsprogramma uitgewerkt en in de tijd weggezet (planning tot 2025).