Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Voor een deel van de werkzoekenden is extra inzet nodig om onder andere hun competenties te vergroten gericht op betaald werk. Hiervoor gebruiken we de infrastructuur van iWerk binnen Werkplein Drentsche Aa (voormalig Alescon - Noord) indien dit op de markt niet mogelijk is.



Toelichting

--

Tijd

Begroting 2022 e.v.
Landelijke ontwikkeling: naar alle waarschijnlijkheid zal in de nieuwe kabinetsperiode de Participatiewet worden gewijzigd.  Het doel van de wijziging is om een aantal belemmeringen weg te nemen om daarmee de arbeidsparticipatie verder te kunnen verhogen. 

Lokaal: voor mensen met een Wsw dienstverband en mensen met een indicatie beschut werk realiseren we werkplekken binnen de daarvoor beschikbaar gestelde middelen en het toegekende quotum (afhankelijk van de beschikbaarheid van de mensen). Bij voorkeur doen we dat in een zo regulier mogelijke werkomgeving. De aanpassingen in de infrastructuur binnen onze uitvoeringsorganisatie Werkplein Drentsche Aa worden naar verwachting in 2022 afgerond zodat we zijn toegerust om deze taak optimaal te kunnen uitvoeren.