Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

We willen het aantal vroegtijdige schoolverlaters terugdringen en jongeren in kwetsbare positie al vanuit het onderwijs begeleiden. Het primaire doel is de jongeren te faciliteren om een passende plek op de arbeidsmarkt te verkrijgen.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
De aanpak ‘De Bedoeling’  heeft als doel jongeren die op het punt staan het praktijkonderwijs of speciaal onderwijs te verlaten, een passende werkplek te bieden. Onderwijs, zorg en werkgevers, werken nauw samen om deze jongeren goed voor te bereiden. Hierop wordt  gedurende de schoolse periode samen met de jongere naar een passende werkplek gezocht.  

De aanpak ‘School als Wijk” heeft als doel problematiek van mbo studenten vroegtijdig op te sporen en aan te pakken. In de kern zorgt ‘School als Wijk’ voor een goede zorgstructuur te organiseren op school. 

In de kadernota Werk Inkomen Meedoen zijn o.a.  jongeren als prioritaire doelgroep aangemerkt.  Niets doen is voor jongeren geen optie.  Voor een sluitende aanpak is ook inzicht gewenst in de groep jongeren van 23 t/m 27 jaar die geen startkwalificatie, schoolinschrijving , voldoende werk/inkomsten en/of uitkering hebben.  Met name vanuit de brede verantwoordelijkheid is het van belang dat we in beeld hebben of er jongeren zijn die niet werken of scholing volgen.  We gaan hiervoor gebruik maken van de functionaliteit  'jongeren in beeld' binnen de Wet Structuur Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen, SUWI.