Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022

Hoewel het gelukkig in Aa en Hunze niet vaak voorkomt, worden er soms mensen uit hun woning gezet als gevolg van betalingsachterstanden of overlast. Als de deurwaarder de woning uiteindelijk gaat ontruimen, blijkt deze meestal verlaten en leeg te zijn. Mocht er toch nog huisraad in de woning aanwezig zijn dan heeft de gemeente sinds kort de plicht deze spullen af te voeren en op te slaan. Deze verplichting vloeit voort uit de wet op de Rechtsvordering.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
Het afvoeren en opslaan van de inboedel moet uiteraard zorgvuldig gebeuren en er moet sprake zijn van een goede registratie. Wanneer de inboedel niet binnen 13 weken wordt opgehaald, kan de gemeente de zaken verkopen of vernietigen. De kosten van dit alles kunnen worden doorbelast aan de verhuurder. Die, op zijn beurt, de kosten weer op de schuldenaar kan proberen te verhalen.

Dit zal zijn beslag krijgen in een korte werknotitie waarin samen met betrokken instanties alle afspraken ten aanzien van bijvoorbeeld rollen, verantwoordelijkheden en risico’s worden vastgelegd.