Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 10-09-2021

In het voorjaar 2021 hebben wij een brief ontvangen vanuit de politieorganisatie met de vraag of we het politiebureau willen kopen.  De politieorganisatie stelt voor dat zij vervolgens het pand van de gemeente huren.
Op dit moment zijn Stichting PrimAH, Stichting Attenta, het politiebureau en het gemeentehuis gevestigd in één en hetzelfde gebouw. Dit bevordert de samenwerking in het sociaal domein. Daarnaast draagt ook de zichtbare aanwezigheid van de politie in de vorm van het politiebureau bij aan het ondersteunen van een veilige (leef-)omgeving. Verder nemen we ook het aspect van het eigenaarschap van de gebouwen in relatie tot het beheer van het gebouw mee in onze afweging. Tenslotte ligt hier ook een verband met het werken na Corona en de mogelijkheden die er zijn om een deel van het gemeentehuis een andere invulling te geven.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden van het uitvoeren van het eerste recht van koop van het politiebureau. In 2022 komen we hier bij uw raad op terug voor een definitieve beslissing.