Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022

We zien dat inwoners transparantie vragen over wat ze van ons mogen verwachten, en daarvoor moeten we zelf ook transparant zijn in ons handelen. Wat is ons dienstverleningsniveau (wat zijn de spelregels) en wat mogen inwoners van ons verwachten? Dit geldt voor het beantwoorden van telefoontjes, maar ook voor het afhandelen van een bouwvergunning of een klacht. Ook intern moeten we helder zijn over de verwachtingen naar elkaar. De huidige dienstverleningsfilosofie is verouderd en sluit hier onvoldoende op aan. Dit vraagt om een herijking van onze visie op de dienstverlening.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
Helaas zien we dat de kwaliteit van onze dienstverlening aan inwoners onder druk staat.  In 2022 gaan we aan de slag met het verbeteren van onze dienstverlening. We hebben hierbij voor ogen dat we in staat zijn om snel en accuraat vragen, telefoontjes en mailberichten van inwoners af te handelen. Inmiddels zijn we gestart met het project 'Dienstverlening' en onderzoeken we welke (nieuwe) afspraken we moeten maken over bijvoorbeeld de wachttijden aan de balies en terugbelverzoeken. 

Het resultaat van dit project leggen we vast in de herijking van onze visie op de dienstverlening: 'Dienstverleningspaspoort Aa en Hunze: de inwoner centraal’. Hierin nemen we op wat de inwoners en ondernemers van ons mogen verwachten ten aanzien van ons dienstverleningsniveau. Vervolgens vertalen we deze visie in een uitvoeringsplan op tactisch en operationeel niveau én op werkprocessen, systemen en gedrag.