Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

We gaan aan de slag met het meer toegankelijk en gebruiksvriendelijk maken van onze website. We laten de website meer aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten, Een actuele, toegankelijke website is een belangrijk onderdeel van een hoogwaardige dienstverlening. Voor mensen met een beperking zit daar een extra belang bij: voor hen moet ook alle digitale informatie bereikbaar zijn. Daarom werken we samen met onder andere SiteImprove om onze website op een hoog toegankelijkheidsniveau te krijgen en te houden. Als overheid zijn wij verplicht aan de eisen WCAG 2,1, niveau A en AA te voldoen.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
In 2022 vergroten we de toegankelijkheid en de herkenbaarheid van Aa en Hunze. Hierbij pakken we de volgende twee punten op: 

Digitale toegankelijkheid
We pakken de aandachtspunten voor betere digitale toegankelijkheid die voortkomen uit het onderzoek van Stichting Accessibility, aan. Eind 2022 staat er een opgeschoonde, verbeterde en actuele website. Daarmee zorgen we dat inwoners makkelijker kunnen navigeren op de website en relevante informatie beschikbaar is.

Ontwikkelen huisstijl
De huidige huisstijl van de gemeente is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van diverse (sociale) communicatiekanalen. Ook publicaties in bijvoorbeeld de Schakel zijn toe aan een opfrisbeurt. Eind 2022 hebben we de nieuwe huisstijl geïmplementeerd.