Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022

Nadat de Gemeenteraadsverkiezingen hebben plaatsgevonden start een nieuwe raads-/collegeperiode. Het begin van een dergelijke nieuwe periode brengt altijd een aantal werkzaamheden met zich mee die betrekking hebben op het schrijven van een collegeprogramma. Daarnaast wordt er een inwerkprogramma voor raads- en collegeleden verzorgd.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
Overdrachtsdocument
Ter voorbereiding op de nieuwe raadsperiode stellen we een overdrachtsdocument op. In dit document geven we een beeld van zaken die op dit moment binnen de gemeente spelen en  welke onderwerpen in de komende jaren aan de orde zullen komen. Het overdrachtsdocument geeft input aan de fracties die deel uit maken van de nieuwe gemeenteraad.

Inwerkprogramma
Aan het begin van de nieuwe raadsperiode bespreekt de gemeenteraad zijn (vernieuwde) werkafspraken. Nieuwe raadsleden starten hun raadswerk met een inwerkprogramma over hun nieuwe rol. Dit zal onder andere bestaan uit:
• Informatieve dag; hoe werkt de gemeente Aa en Hunze
• Cursus gemeenterecht en raadsinstrumenten
• Cursus iBabs, gebruik iPad en andere digitale vaardigheden
• Debattraining
• Training sociale media
• Training integriteit

Versterken adviesrol griffie
Uw raad heeft aangegeven de adviserende rol van de griffie te willen versterken, met name op het gebied van de raadsinstrumenten en de raadscommunicatie. Hiertoe is een aanvullend structureel personeelsbudget beschikbaar gesteld.