Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2022

Sinds 2009 werken we in Aa en Hunze met een strategische toekomstvisie waarin we onze langetermijnvisie hebben opgenomen. Deze visie is een handig kompas gebleken bij beleidsbepaling en besluitvorming. Ook extern heeft de visie haar nut bewezen in samenwerking met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en andere overheden. 



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
In 2021 stellen we de opdrachtformulering voor de nieuwe strategische toekomstvisie op, zodat we na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 kunnen starten met het maken van deze toekomstvisie. Hierin werken we onze langetermijnvisie (met een scope van 10 jaar) uit. Deze visie omvat  de maatschappelijke effecten waarop we met behulp van onze Planning & Control-instrumenten sturen.  Om tot deze vernieuwde visie te komen gaan we in gesprek met inwoners, organisaties en bedrijven. Op deze wijze willen we volop ruimte geven aan inbreng vanuit de samenleving van Aa en Hunze.

Naast het ontwikkelen van bovengenoemde visie verstevigen we de basis van de rekenkamercommissie van de gemeenteraad door het budget structureel te verhogen.  In onderzoeken beantwoordt de rekenkamercommissie de vraag of het geld van de gemeente zinnig, zuinig en zorgvuldig is besteed. Op deze manier draagt het bij aan de kwaliteit van de lokale democratie en het vertrouwen van de burger in het lokale bestuur.