Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

In de Regio Deal (gesloten tussen het Rijk, de provincie Drenthe en de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen) worden op basis van drie pijlers (Wonen, Welzijn en Werk) projecten ontwikkeld, waarvoor (met het principe van cofinanciering) subsidie kan worden aangevraagd.



Toelichting

--

Tijd

Doorkijk 2022 e.v.
Ook in het jaar 2022 kunnen via de Ontwikkelteams Wonen, Werken en Welzijn op vooraf vastgestelde tijdstippen haalbare (een vervolg op lopende) projecten worden ingediend bij de Stuurgroep in het kader van de Regio Deal. Lopende projecten worden uitgevoerd en er zal worden gekeken hoe projecten vanuit eigen inbreng uit de regio kunnen worden opgehaald en welke rol de gemeenteraad daarbij kan vervullen.

Ook in dit jaar zullen de raden en staten tussentijds in regioverband op de hoogte worden gehouden van het verloop van de Regio Deal en de daaruit voortvloeiende projecten. Opgemerkt wordt dat bij de uitrol van de huidige, lopende projecten de beschikbare middelen inmiddels wel zijn belegd. Per tranche zal echter een en ander wel worden beoordeeld door de Stuurgroep die bestaat uit bestuurders van de deelnemende gemeenten, de provincie Drenthe en het Rijk.