Omschrijving
In maart 2019 heeft zich een zorginstelling gevestigd op ’t Ruige Veld. Al gauw bereikten de gemeente verschillende signalen over de veiligheid in en om deze locatie en de gebrekkige kwaliteit van zorg. Tijdens de eerste controle op 7 november 2019 en latere controles werd dit beeld bevestigd. Vanaf dat moment kwamen de ontwikkelingen dan ook in een stroomversnelling en is geprobeerd om de situatie te verbeteren. Daarbij is ingezet op een veilige situatie op het perceel, waarbij er aantoonbaar goede kwaliteit van zorg wordt geleverd, passend binnen de regels van het bestemmingsplan.

Terugblik 2021
In het afgelopen jaar hebben zich op en om het terrein van 't Ruige Veld zich regelmatig incidenten voorgedaan waarvoor de ondersteuningsdiensten ingeschakeld moesten worden.

Verder is het vrij rustig gebleven op 't Ruige Veld. De illegale situatie is opgeheven en daardoor waren er minder toezichthoudende bezoeken noodzakelijk. Er wordt niet meer handhavend opgetreden en we hebben aandacht besteed aan het voorkomen van (nieuwe) ongewenste ontwikkelingen.

De brand- en fysieke veiligheid is verbeterd en er wordt goede zorg geleverd door de nieuw gecontracteerde zorgaanbieder. Daarnaast is eind 2021 een nieuw bestemmingsplan voorgelegd aan de raad waarin geen ruimte is voor 24-uurs zorgverlening. Besluitvorming hierover volgt in 2022.

Jaarstukken 2021