De locatie ’t Gasselterveld/’t Nije Hemelriek is inmiddels uitgegroeid tot een populaire locatie in onze gemeente. Naast veel plezier en vermaak, brengt de locatie helaas ook verschillende problemen met zich mee, zoals op gebied van veiligheid, verkeer en afval. Staatsbosbeheer is als eigenaar verantwoordelijk voor dit gebied. Desondanks vinden wij het belangrijk om wel te adviseren en mee te denken omtrent de diverse problematieken. Wanneer het mogelijk en noodzakelijk is om bestuurlijk op te treden, dan doen we dat.

Terugblik 2021

Samen met onze samenwerkingspartners (Staatsbosbeheer en politie) zetten we in op veiligheid. Dit doen we onder andere door de inzet van preventieve maatregelen. Zo houdt een projectgroep zich bezig met de inrichting en dergelijke van het Gasselterveld.  Daarnaast is er een ambtelijke werkgroep met vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, politie, Impuls, VRD en gemeente die vooral kijkt naar de praktische problemen die zich (kunnen) voordoen tijdens de komende zomerperiode.

Het calamiteitenplan van Staatsbosbeheer is inmiddels aangepast naar de actuele situatie in het gebied. Ook zijn de BOA 's van Staatsbosbeheer bevoegd gemaakt om op een aantal APV-bepalingen te kunnen handhaven.  Dit alles om de veiligheid van bezoekers te kunnen waarborgen en eventuele schade aan de natuur te beperken. 

En dat bleek succes vol te zijn. In het afgelopen jaar hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan op het Gasselterveld. Het jaar is rustig en goed verlopen.  

Jaarstukken 2021