De colleges van burgemeester en wethouders van gemeenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van  verkiezingen, zoals de Tweede Kamer verkiezingen, de Provinciale Statenverkiezingen, Waterschapsverkiezingen en uiteraard de  Gemeenteraadsverkiezingen.  Bij het organiseren van de verkiezingen horen verantwoordelijkheden, zoals het inrichten van stemlokalen en het aanstellen van stembureauleden.

Terugblik 2021

Vanwege de Covid-19 pandemie zijn extra, beperkende maatregelen genomen tijdens de Tweede Kamer verkiezingen. Dankzij een goede voorbereiding zijn deze verkiezingen heel goed verlopen. De extra maatregelen hebben geleid tot extra inzet van personeel en extra kosten.  Deze passen binnen de door het Rijk beschikbaar gestelde middelen.  

Na de evaluatie van de Tweede Kamer verkiezingen zijn we in oktober gestart met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Zo heeft I&O Research een onderzoek gedaan onder de inwoners van Aa en Hunze wat voor hun relevant is ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Verder is de opkomstbevordering op poten gezet en is besloten om ook deze keer de Stemwijzer in te zetten

Jaarstukken 2021