Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen: het moment waarop onze inwoners bepalen hoe het politieke landschap in Aa en Hunze er uit gaat zien. Als gemeente streven we naar een zo hoog mogelijk opkomstpercentage, bijvoorbeeld door inwoners te betrekken bij gemeentepolitiek. Vanuit de raad is een werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de opkomstbevordering bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Terugblik 2021

Vanwege de coronamaatregelen is het lastig om inwoners te betrekken bij de vergadering van de raad. Inspreken is digitaal mogelijk en daar is ook steeds meer gebruik van gemaakt. De  digitale vergaderingen van de raad, en de inspraakmogelijkheden, zijn door inzet van de social media en de Schakel beter onder de aandacht van de inwoners gebracht.

De cursus Politiek Actief is in het voorjaar van 2021 digitaal gehouden. Dit was een groot succes, er hebben 16 inwoners aan deelgenomen.  Na afloop is de cursus geëvalueerd. De cursus werd gewaardeerd met het rapportcijfer 8. De meeste deelnemers gaven aan dat de cursus ze enthousiast heeft gemaakt om politiek actief te worden.

Voor Democracity geldt dat het door de coronamaatregelen in 2021 niet mogelijk was om schoolklassen in de raadzaal te ontvangen.  De scholen zijn eind 2021 door middel van een brief  attent gemaakt op Democracity. Met de scholen is afgesproken  dat we er naar streven om  het spel  in het late voorjaar/zomer van 2022 te spelen.

Jaarstukken 2021