Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Om aan te blijven sluiten bij de veranderende samenleving is een andere werkwijze en een andere manier van sturen nodig. We geven invulling aan deze opgave door o.a. te experimenteren met andere werkwijzen en een ondersteunend planning en control instrumentarium.



Toelichting

O

Kwaliteit

Terugblik 2020
Begin 2020 is de sturingsmonitor, het tweede nieuwe product uit de vernieuwde P&C-cyclus opgeleverd.. Dit product was ook echt nieuw in die zin dat het nog geen onderdeel was van de eerdere P&C-cyclus. De sturingsmonitor 2020 was bedoeld om beleidsmatig terug te kijken op 2019 en vooruit te kijken naar de begroting 2021. De bedoeling was de jaarstukken uit elkaar te halen in een beleidsmatige evaluatie in het begin van het jaar. De cijfermatige evaluatie volgt dan halverwege het jaar. Door "Corona" is de behandeling in de raad echter uitgesteld tot mei/juni waardoor deze beleidsmatige evaluatie niet uit de verf is gekomen.
In 2020 is de begroting 2021 gebruikt om een verbeterslag te maken in de nieuwe manier van werken en de organisatie daarop aan te laten sluiten. Het proces om te komen tot de begroting is anders vormgegeven. Zo is het formuleren van beleid naar voren gehaald in het proces, waardoor het college eerder en beter aangesloten was. Daarnaast is het proces breder in de organisatie opgepakt. De raad heeft vervolgens in een aantal bijeenkomsten de begroting inhoudelijk goed kunnen bespreken.
De evaluatie van de nieuwe P&C-cyclus is inmiddels opgenomen in de Lange Termijn Agenda.