Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Omschrijving
In 2013 heeft de gemeenteraad het nieuwe beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht vastgesteld. In dit beeldkwaliteitsplan is een gebied opgenomen voor welstandsvrij bouwen



Toelichting

G

Kwaliteit

Terugblik 2020
Door de economische crisis waar we toen nog in zaten werden er de eerste jaren weinig kavels in Nooitgedacht verkocht. De laatste jaren trok de verkoop aan. Ook van de welstandsvrije kavels. Inmiddels zijn de meeste kavels die in het welstandsvrije gebied liggen, bebouwd.
De resultaten hiervan zijn over het algemeen positief. Op een enkele uitzondering na is de beeldkwaliteit van de woningen in dit gebied prima. Nadat de eerste vijf woningen gereed waren, heeft de welstandscommissie de resultaten geëvalueerd en deelde deze opvatting.
De conclusie die we hier uit kunnen trekken, is dat we in de toekomst meer gebieden welstandsvrij kunnen maken. Hiertoe is in de nota ‘Welstandsbeleid Aa en Hunze 2020’ opgenomen dat de gemeenteraad gebieden kan aanwijzen als zijnde welstandsvrij. Deze nota is op 8 oktober 2020 door de raad is vastgesteld.