Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Huisartsen vormen een belangrijke schakel in het bevorderen van de gezondheid en welzijn van inwoners. Zij zijn voor ons een belangrijke samenwerkingspartner. We blijven in gesprek met huisartsen, Impuls en Attenta, zodat inwoners de ondersteuning krijgen die nodig is.



Toelichting

G

Kwaliteit

Terugblik 2020

De samenwerking tussen huisartsen, Impuls en Attenta is verbeterd. In elke huisartsenpraktijk is een integraal kernteam actief dat bestaat uit huisartsen, praktijkondersteuner, ouderenadviseur Impuls, verpleegkundige thuiszorg en sociaal werker Attenta. Een huisarts weet hierdoor Impuls te vinden wanneer een oudere geen medisch probleem heeft, maar bijvoorbeeld eenzaam is.

Het project 'Kinderen eerst' heeft als doel het vroegtijdig signaleren van problemen van jeugdigen en passende ondersteuning te bieden. In 2020 is er in de huisartsenpraktijk uit Gasselternijveen en Gieten een kernteam Jeugd samengesteld. Een samenwerking van Impuls, Attenta, Icare en huisartsen. Lang niet altijd is immers specialistische jeugdzorg nodig. Uit de eerste cijfers blijkt dat het aantal rechtstreekse verwijzingen van beide huisartsen naar specialistische jeugdzorg is afgenomen.

De pilot 'Positieve gezondheid' in de integrale ouderenteams en kernteams Jeugd is van start gegaan. De kern van positieve gezondheid is dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte. Bij positieve gezondheid gaat het om de kwaliteit van leven en de verschillende levensgebieden die hierop van invloed zijn. Voor de kernteams ouderen en jeugd zijn er inspiratiesessies over positieve gezondheid plaatsgevonden. De bedoeling was ook werksessies voor de verschillende teams te organiseren. Als gevolg van de Corona maatregelen zijn deze uitgesteld naar 2021.