Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

We gaan ons mooie robuuste landschap beschermen en blijven een gemeente waar het goed wonen en recreëren is. Daarom zetten we meer in op toezicht en handhaving. We treden actief op tegen verrommeling van het landschap, illegale reclame/bouw en toezicht bij risicovolle evenementen. Daarnaast gaan we behalve bouwcontroles ook steekproefsgewijs andere Wabo-vergunningen controleren en pakken we het toezicht op permanente bewoning van recreatieparken zelf op.



Toelichting

--

Kwaliteit

Terugblik 2020
Zowel voor bouwtoezicht, als toezicht brandveiligheid geldt dat dit deels moest wijken vanwege de inzet op COVID 19. Andere (tijdelijke) vergunningen zijn minder verleend, omdat veel evenementen geen doorgang konden vinden. Daar waar nodig is zeker overleg geweest met politie, brandweer en geneeskundige dienst. De inzet tegen permanente bewoning op vakantieparken, zoals op camping Anloo, parc Aqualanda en villapark Hunzedrôme, is in 2020 zoveel als mogelijk doorgezet.
Een nieuw onderdeel voor 2020 was het toezicht op de bouw van het windpark Oostermoer. Inmiddels is een deel van de 16 windturbines gebouwd en zijn er voorbereidingen getroffen voor regulier toezicht tijdens het in werking zijn van het park.