Planning
Startdatum: 01-01-2021
Einddatum: 31-12-2022

Omschrijving (toelichting)

Omschrijving
De algemene subsidieverordening (2006) en beleidsregels welzijnsactiviteiten (1999) zijn verouderd. Dit is de aanleiding om de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking te actualiseren – passend binnen de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, beleidsuitgangspunten en doelstellingen.



Toelichting

O

Kwaliteit

Terugblik 2020
In 2020 is begonnen met een eerst aanzet voor het actualiseren van de kaders en randvoorwaarden voor subsidieverstrekking. De basis voor de kaders komen voort uit bestaande visiedocumenten en input van een integrale werkgroep. In het najaar van 2020 heeft de Rekenkamercommissie haar onderzoek gepresenteerd naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van de Subsidies Burgerparticipatie. De aanbevelingen - waar passend - zijn meegenomen in het proces en uitwerking. Het resultaat is een concept beleidskader subsidies maatschappelijk middenveld en een concept subsidieverordening. Het beleidskader en de algemene subsidieverordening vormen de basis voor subsidieverstrekking voor organisaties in het maatschappelijk middenveld.

De besluitvorming in de raad over de het beleidskader subsidies Aa en Hunze en de Algemene subsidieverordening start in 2021. De volgende stap is het herijken van de beleidsregels welzijnsactiviteiten uit 1999 vanuit (bestaande) inhoudelijke beleidsuitgangspunten en het verbeteren en transparanter maken van het subsidieproces.