Omschrijving

De huidige locatie van de brandweerpost Rolde voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.  Bovendien heeft de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) aanvullende wensen ten aanzien van de huisvesting.
Het kernteam Rolde is sinds oktober 2021 tijdelijk gehuisvest in een oude zoutloods.  Bij deze locatie is een huurunit geplaatst met een kleine kantoorruimte, pantry en toilet. Er is actief gezocht naar een betere locatie, maar niet gevonden.  
De noodzaak voor een nieuwe huisvesting  van het kernteam is urgenter dan die van de brandweer.  Indien gezamenlijke huisvesting niet mogelijk is of geen grote meerwaarde heeft, zullen de plannen separaat uitgevoerd worden.

Stand van zaken

Doorkijk 2024

Er is een projectopdracht vastgesteld waarin verschillende rollen zijn belegd waaronder die van projectleider. Het project wordt onderverdeeld in 3 fasen.  In de 1e fase doen we onderzoek doen naar de locatie en de haalbaarheid of het kernteam en brandweerpost Rolde op eenzelfde locatie het onderkomen gaan krijgen.  Fase 2 bestaat uit het vormgeven van het juridisch en planologisch kader. In fase 3 kan het bouwproces worden opgezet.