Omschrijving

We onderschrijven de wens van de provincie Drenthe om fietsprovincie van Nederland te worden. Er wordt zorggedragen voor veilige, voldoende en voor iedereen toegankelijke fietspaden. In 2024 gaan we daarom aan de slag met de aanleg van verschillende fietspaden. 

Stand van zaken

Doorkijk 2024 e.v.

In 2024 geven we vervolg aan de aanleg van nieuwe fietspaden voor de tracés:

  • Spijkerboor-Eexterveen: Er is gestart met de verwerving van de benodigde gronden. Voor het gedeelte waar geen gronden beschikbaar zijn/komen (deel Nw Annerveen - Annermond) zoeken we aansluiting bij het Waterschap Hunze en Aa's om "mee te liften" in het project (wateropgave) om de kade van de Hunze te verplaatsen.  Voor het gedeelte Annermond - Eexterveen leiden de onderhandelingen betreffende de grondaankoop vooralsnog niet tot een positief resultaat. 
  • Amen-Grolloo fase 2: Voor de tweede fase is  een deel van de benodigde grond aangekocht. Omdat de overige gronden niet kunnen worden aangekocht wordt gezocht naar een alternatief. De verwachting is dat in 2024 het fietspad is aangelegd waarbij het fietspad deels via de rijbaan zal lopen.
  • Nijlande-Ekehaar: Het definitieve tracé is bepaald en is gestart met de aankoop van benodigde gronden. De verwachting is dat in 2024 het fietspad wordt aangelegd.
  • Grolloo-Papenvoort (langs het Oostereind):  Afhankelijk van de uitkomst van de tracé studie wordt in 2024 gestart met grondaankoop en realisatie.