Omschrijving

Om de sociale energiearmoede in de gemeente Aa en Hunze tegen te gaan zijn verschillende projecten opgestart.  Deze projecten zijn gericht op vermindering van energieverbruik onder inwoners, het opzetten van een lokaal netwerk van partners om energiearmoede te bestrijden en te voorkomen, en het ondersteunen van inwoners bij het uitvoeren van isolatiemaatregelen om hun woningen te verduurzamen. 

Stand van zaken

Doorkijk 2024 e.v.

Op dit moment lopen al enkele projecten die bijdragen aan het verminderen van energieverbruik onder inwoners, zoals de energiecoaches en de isolatiesubsidieregelingen. In november 2023 start een nieuwe isolatiesubsidieregeling. Andere projecten, zoals de witgoedregeling en het fixteam, starten in 2024.

Verder is een overzicht van doelstellingen rondom het thema sociale energieaanpak samengesteld met aanvullend mogelijke projecten om deze doelen te behalen. Op basis van dit overzicht starten we in het eerste kwartaal van 2024 met de uitvoering van deze projecten die bijdragen aan het realiseren van de gestelde doelen.