Omschrijving

In de nieuw geformuleerde dienstverleningsvisie hebben we omschreven wat onze optimale dienstverlening is: persoonlijke, toegankelijke en duidelijke  dienstverlening die in lijn is met wat de klant verwacht en/of nodig heeft en tegelijkertijd betaalbaar en uitvoerbaar blijft voor de organisatie. Daarbij is het logisch dat kwetsbare groepen meer aandacht en ondersteuning krijgen wanneer ze dat nodig hebben, terwijl de algemene tendens is dat de overheid meer aan maatschappij en markt overlaat. Door middel van concrete acties vanuit de teams zal de dienstverlening voor de inwoners zichtbaar verbeteren. We gaan bewust sturen op en rapporteren over onze dienstverlening.

Stand van zaken

Doorkijk 2024 e.v.

Een van de onderdelen van het meerjarig programma is het vertalen van de dienstverleningsvisie naar onze dienstverlening. De dienstverlening van Aa en Hunze is persoonlijk, betrouwbaar, professioneel, duidelijk, adequaat en praktisch. Wat onze inwoners van ons mogen verwachten leggen we vast in onze servicenormen, bijvoorbeeld een afspraak over binnen welke tijd je een reactie ontvangt wanneer je een vraag stelt.   

In 2024 starten we met het vragen aan inwoners hoe ze onze dienstverlening hebben ervaren. We beginnen hierbij met de melding openbare ruimte. We vragen actief inwoners om feedback naar hun ervaring bij het maken van een melding.