Omschrijving

Doorkijk 2025 e.v.

We organiseren in het eerste kwartaal van 2025 minimaal één fixteam actie, waarbij klussers kleine energiebesparende maatregelen installeren bij inwoners. 

Via de ondersteuningsaanpak van de isolatieaanpak Nij Begun (zie apart benoemde activiteit) proberen we zo goed mogelijk de energiearmoede groep te bereiken en te ondersteunen bij het isoleren van woningen. Inwoners met een inkomen tot 140% van het wettelijk minimum loon krijgen 100% van de isolatiemaatregelen Nij Begun vergoed. In 2025 en 2026 zetten we er specifiek op in om deze groep te bereiken. 

De energiecoaches zijn ook een cruciaal onderdeel van onze sociale energieaanpak. Zij adviseren en ondersteunen woningeigenaren bij verduurzamingsvraagstukken. 

We zetten de bestaande samenwerking met de woningcorporaties en huurdersverenigingen door via het huurders- en energieoverleg. Gezamenlijk voeren we acties uit om huurders te ondersteunen bij het besparen van energie.

We maken gebruik van de ondersteuning vanuit het Drents Energie Loket door bijvoorbeeld de inzet van het loket op wielen of de inzet van de adviseurs van het loket op bijeenkomsten of energiemarkten.