Omschrijving

Doorkijk 2025 e.v.

2025 is het laatste jaar dat de huidige economische koersnota loopt. Daarom zullen wij komend jaar op basis van een actief participatietraject aan de slag gaan om de huidige nota te herijken. Op basis hiervan zullen we nieuwe lijnen uitzetten om de recreatieve sector vitaal te houden en waar mogelijk verder te ontwikkelen. 

Naast de reguliere doorlopende activiteiten ter ondersteuning van de recreatieve sector, zullen wij in 2025 extra inzetten op de volgende punten:

  • Wij gaan actief in gesprek met ondernemers om het recreatief fietsvoorzieningen niveau te verhogen door het uitbreiden van het aantal fietshubs.
  • Wij zetten actief in op promotie van het lange afstandswandelen en fietsen en gaan met ondernemers kijken naar de mogelijkheid om arrangementen in te voeren. Qua wandelen is dit met name langs het Drenthepad/Pieterpad en fietsen langs het Rondje Hondsrug (van Coevorden tot aan Groningen).
  • In 2025 gaan we de Escape Tours die in ontwikkeling zijn in samenwerking met Recreatieschap Drenthe samen met vrijetijd ondernemers actief in de markt zetten om het toeristisch aanbod verder te versterken en ons hiermee te onderscheiden van andere toeristische hotspots.
  • Samen met het Recreatieschap Drenthe gaan we actief inzetten op het door ontwikkelen van een golfbaan als belangrijke dag attractie en het promoten van Drenthe als golfprovincie. Arrangementen en samenwerkingen met ondernemers zullen worden gestimuleerd.
  • In samenwerking met Hondsrug Drenthe en Recreatieschap Drenthe zal worden ingezet op toegankelijke/wielvriendelijke routes over het bestaande knooppuntennetwerk.
  • In samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn, Stadskanaal, Veendam en Pekela ontwikkelen we een beleefkaart voor de Veenkolonie en ontwikkelen een gezamenlijke promotie strategie.
  • Na de fietsroute 'Langs de Hunze en door het Veen' in omgeving Gasselternijveen/Gieterveen en de wielvriendelijke route rondom Eexterveenschekanaal blijven we komend jaar inzetten op recreatieve ontwikkelingen in het Veenkoloniale deel van de gemeente.