Omschrijving

Doorkijk 2025 e.v.

We richten het servicecentrum en de samenwerking met de teams verder in conform de dienstverleningsvisie. We vernieuwen onze dienstverlening op basis van de logica van onze inwoners. Uitgangspunt blijft dat de inwoner haar eigen kanaal kiest, wij zijn zowel fysiek als digitaal bereikbaar. 

Hierbij is het wel noodzakelijk dat we het beheer en de doorontwikkeling van digitale kanalen, zoals de website en sociale media, borgen in de organisatie. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de inwoner en wet- en regelgeving is het noodzakelijk om online-diensten en digitaliseringstrajecten te blijven ontwikkelen en te implementeren.  

Naast de inrichting van het servicecentrum vernieuwen we specifieke dienstverleningsprocessen. De kapstok is de dienstverleningsvisie. Vanuit deze visie bekijken we alle kanalen met als doel om de gebruikerservaring te verbeteren en de contactmomenten met onze inwoners en ondernemers verder te verbeteren (balie, telefoon, web, mail en socials). In 2024 hebben we de Gehandicapten parkeerkaart en de Omgevingsvergunning uitgevoerd. In 2025 worden er nieuwe producten gekozen (subsidies, leerlingenvervoer, sociaal domein). We investeren in 2025 verder op trainingen gastvrijheid in de uitvoering. Ook zetten we in op het gebruik van begrijpelijke taal in onze dienstverlening.  Wettelijke verplichtingen zoals toegankelijkheid (website), en wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMBEV) zijn onderdeel van het programma en worden gezamenlijk uitgevoerd met het IBP.