Omschrijving

Het voeren van actief personeelsbeleid gaat over ziekteverzuim, personele knelpunten  en beleid t.a.v. de krapte op de arbeidsmarkt.
  

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v. 

Als gemeente zijn wij een organisatie in ontwikkeling. Wij streven een goede dienstverlening na voor onze inwoners, waardevol werk voor onze medewerkers en een constructieve samenwerking met onze omgeving. Dat vraagt om een werkomgeving waarin we onze medewerkers laten leren en ontwikkelen. Zo kunnen de inwoners bouwen op onze professionele inzet.   

Het is een verplichte taak om zorg te dragen voor een veilige werkomgeving voor al onze medewerkers. Veilig en gezond werken en kwaliteit gaat hand in hand want prestaties lever je met gezonde en vitale medewerkers. Een startpunt voor een vitale en succesvolle organisatie is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Het PMO draagt bij aan het inzicht krijgen in de gezondheidsrisico’s van medewerkers, is een wettelijke verplichting en geeft medewerkers concrete adviezen voor een vitaler leven. Vanuit het onderzoek krijgen we inzicht in de grootste risico’s op mogelijk verzuim wat kan bijdragen aan een dalend ziekteverzuim. 

Dat vraagt om een werkomgeving waarin we onze medewerkers de mogelijkheid bieden om te leren en te ontwikkelen. De kwaliteit van de medewerker bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van onze werkzaamheden van de gemeente. Zo kunnen de inwoners bouwen op onze professionele inzet. Daarnaast willen we een aantrekkelijke, inspirerende werkgever zijn. Daar ontkomen we ook niet aan want de krapte op de gemeentelijke arbeidsmarkt wordt steeds groter en daarmee ook de uitdaging om invulling te geven aan strategische personeelsplanning. Daarom is een heldere visie op de arbeidsmarkt essentieel. Door actiever en gerichter te werven en zichtbaar te maken dat we staan voor talentontwikkeling, vitaliteit, maatwerk voor ouderen en traineeships kunnen we aan onze imago en reputatie werken. 

Om onze nieuwe opgaven en ambities het hoofd te kunnen bieden, zijn er middelen in de begroting  2023 voor personele investeringen opgenomen. De invulling hiervan zal in 2023 de nodige inzet en creativiteit vragen.