Omschrijving

In april 2021 is de Woonvisie voor de komende jaren vastgesteld: Buitengewoon Wonen in Aa en Hunze.  In de Woonvisie staat het gemeentelijk volkshuisvestings- en woonbeleid voor de komende jaren. Hierin staan drie ambities centraal: vitale dorpen en een krachtig buitengebied, betaalbaar wonen voor verschillende doelgroepen en wonen met zorg. Aan deze ambities zijn 15 acties verbonden. De acties uit de Woonvisie zijn vertaald in een uitvoeringsprogramma. 

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v. 

 In 2023 gaan we verder in gesprek met de dorpen. De aanvullende woonbehoefte analyse is de basis voor de gesprekken. Er komt meer duidelijkheid over de ruimte voor woningbouw. 

We continueren de samenwerking met de Volmacht in de Wijk van de Toekomst en de inzet vanuit het Volkshuisvestingsfonds voor particuliere woningbezitters met lage inkomens en de openbare ruimte. Vanuit het Volkshuisvestingsfonds werken we met Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen  ook aan een gezamenlijke subsidieregeling  voor 2023.

We continueren de jaarlijkse prestatieafspraken met onze corporaties en evalueren het voorafgaande jaar.

We continueren zo mogelijk de inzet vanuit het impulsteam wonen bij herstructurering en planvorming en realisatie bij woningbouwprojecten.