Omschrijving

Aa en Hunze is een aantrekkelijke gemeente. Niet alleen voor de inwoners is het een fijne plek om te wonen en te recreëren, ook trekt het landschap en de recreatiemogelijkheden van de gemeente jaarlijks toeristen. Wanneer de sector verder zal groeien zal dit de economische basis versterken en voor meer werkgelegenheid zorgen. Daarnaast heeft een groeiende vrijetijdseconomie positieve impact op de detailhandel en de woonsector. De rol van de gemeente is om de algemene mening van de inwoners, de ondernemers en de  toeristen goed te peilen en adequaat te reageren op veranderingen. Zo blijft er balans tussen landschap en toerisme. 

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v.

In 2023 zal door actieve deelname aan en samenwerking met het Programmateam Drentsche Aa, Programmateam Hunzedal, Vitale vakantieparken en UNESCO Geopark de Hondsrug, gewerkt worden aan de toeristische (door)ontwikkeling van onze gemeente. Tevens zal met de stakeholders uit de vrijetijd economie de in 2022 gestarte actualisatie van het "Beleid Verblijfsaccommodaties" worden afgerond. 

In 2023 wordt het project Digitale Informatiezuilen afgerond, waarbij met name de digitale content zal worden doorontwikkeld om het toeristisch aanbod compleet en actueel te houden. De regiopromotie van Hondsrug Drenthe focust zich in 2023 op gezamenlijke promotiecampagnes i.s.m. Marketing Drenthe en Recreatieschap Drenthe. 

In 2023 ligt de focus op doorontwikkeling van recreatieve fietsvoorziening en ontwikkeling van nieuwe thematische routes, voornamelijk in het veenkoloniale gebied / Hunzedal.