Omschrijving

De gemeente Aa en Hunze scoort hoog in de ranglijst van veilige gemeenten en dat willen we graag zo houden.  Actueel beleid op de verschillende gebieden van veiligheid draagt daar aan bij. Door aanpassingen in wet- en regelgeving moeten beleidsnota's soms worden geactualiseerd of moet er nieuw beleid geschreven worden. 

Het opstellen en bijstellen van beleid werkt allereerst vooral preventief ter voorkoming van onveiligheid. Mochten er toch vormen van onveiligheid optreden (bijvoorbeeld door gevaarlijke honden) dan is er actueel beleid beschikbaar.

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v.

In 2023 actualiseren we het beleid ten aanzien van het omgaan met gevaarlijke honden, wordt de APV aangepast aan actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en worden de mogelijkheden van de Wet Bibob ( Bevordering Integriteitsbevordering Openbaar Bestuur) toegepast. De tweede tranche van deze wet zal naar verwachting eind 2022 inwerkingtreden. Deze tranche omvat een uitbreiding van de mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om een Bibobtoets te doen bij onroerend goed transactie waar de gemeente zelf bij betrokken is. Tot slot stellen we beleid ten aanzien van mensenhandel op.