Omschrijving

Een actuele, toegankelijke website is een belangrijk onderdeel van een hoogwaardige dienstverlening. We streven er naar om de website steeds beter aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. Voor mensen met een beperking zit daar een extra belang bij: voor hen moet ook alle digitale informatie bereikbaar zijn. In 2022 is begonnen aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website. Zo is er gewerkt aan contrastknoppen, vergroten van teksten en is een Readspeaker in gebruik genomen.

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v.

De huidige website van de gemeente omvat ongeveer 1000 pagina's welke zijn geschreven op C1 taalniveau. Daarnaast staan er ongeveer 600 niet-toegankelijke pdf-documenten online én bestaat de database uit meer dan 10.000 pagina's. Op deze vlakken is onze website niet toegankelijk voor al onze inwoners en werkt het onze dienstverlening tegen. 
Het is noodzakelijk om te onderzoeken wat onze inwoners van de website verwachten, welke diensten ze online willen doen en hoe we hen online daarin kunnen faciliteren. Daarom starten we begin 2023 een onderzoek naar de behoeftes van onze inwoners.