Omschrijving

De nieuwe Strategische Toekomstvisie is één van de visiedocumenten waarin onze langetermijnvisie  is uitgewerkt. Het document omvat maatschappelijke effecten waarop we met behulp van onze Planning & Control-instrumenten sturen. Deze visie is een handig kompas gebleken bij beleidsbepaling en besluitvorming. Ook extern heeft de visie haar nut bewezen in samenwerking met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en andere overheden. Andere visiedocumenten zijn de sturingsfilosofie in het sociaal domein ‘Samen maak je de route!’ en de nog op te stellen Omgevingsvisie.

Stand van zaken

Doorkijk 2023 e.v.

In 2023 gaan we aan de slag met een brede visieontwikkeling op de toekomst van Aa en Hunze. Eind 2022 wordt de startnotitie waarin we het proces en de kaders hiervoor omschrijven vastgesteld. In dit proces willen we volop ruimte geven aan de inbreng vanuit de samenleving van Aa en Hunze. Dat doen we onder andere door in gesprek te gaan met inwoners, organisaties en bedrijven. 

Het resultaat hiervan is een nieuwe Strategische Toekomstvisie, een geactualiseerde visie op het sociaal domein en de eerste aanzet voor de Omgevingsvisie.