Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2020

In onze organisatieontwikkeling 'Aa en Hunze stroomt' werken we aan ons doel om de effectieve en efficiënte organisatie te zijn die voldoet aan de wensen en behoeften van inwoners en politiek.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

In onze organisatie ontwikkeling Aa en Hunze stroomt! werken we aan ons doel om de effectief en efficiënt functionerende organisatie te zijn die in staat is om aan te sluiten bij de behoeften en wensen van inwoners en politiek. We hebben ingezet op de flexibiliteit van medewerkers door op andere manieren samen te werken (programma, projecten, scrum), door te leren over het werk van collega’s tijdens de ‘Week van Kiek’n en door leer- en ontwikkelbijeenkomsten in teams en het management te organiseren. We zien dat we meer samen, meer integraal en vaker in andere vormen werken. We zien ook dat we de hoogste trappen op de participatieladder nog niet gebruiken.

Doorkijk 2020 e.v.

In het project Experimenteren gaan we met het thema biodiversiteit ervaring opdoen met participatie op de hoogste treden van de ladder. Verder blijven we inzetten op de ontwikkeling van talenten en vaardigheden van medewerkers, op anders werken en integraliteit.