Portefeuillehouder
Anno Wietze Hiemstra

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-03-2020

Om aan te blijven sluiten bij de veranderende samenleving is een andere werkwijze en een andere manier van sturen nodig. We geven invulling aan deze opgave door o.a. te experimenteren met andere werkwijzen en een ondersteunend planning en control instrumentarium.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

  1. We zijn begonnen met het optimaliseren van de planning en control cyclus. Het eerste digitale product, de begroting 2020, is opgeleverd. In 2020 krijgt dit een vervolg met deze eerste sturingsmonitor.
  2. Vanuit het programma AndersOmDoen hebben we de notitie trefzeker meebewegen opgesteld.  Deze is vastgesteld voor het zomerreces van 2019. 

Doorkijk 2020 e.v.

  1. We zijn op dit moment druk bezig met de sturingsmonitor. Hierin kijken we terug op 2019 en maken we een doorkijk in 2020 en verder, zodat we weten of we moeten bijstellen.
  2. Het programma AndersOmDoen loopt ten einde, waarbij we op dit moment, naast de sturingsmonitor, focussen op een goede borging (instrumenten en houding en gedrag) in de organisatie.  Voor het einde van het programma levert het programma een aantal vernieuwde instrumenten op (o.a. LTA en mandaatregister en budgethoudersregeling), die aansluiten bij de behoefte.