Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Binnen de Verkeers- en vervoersmaatregelen zijn een aantal projecten in 2019 uitgevoerd en in voorbereiding genomen. Het betreft:
a) Versterking komgrenzen Menweg Eexterveen, Nieuwediep, Nijlande en Borgerweg Gasselte. Voor deze projecten is een bijdrage van de BDU verkregen.
b) In 2019 zijn diverse gesprekken gevoerd met de bewoners van de Julianalaan in Gasselte. Dit heeft geleid tot een verkeer remmende maatregel in de Julianalaan. De voorbereiding is gestart voor uitvoering begin 2020.
c) Tracé Spijkerboor – Annen. In dit traject worden de komgrenzen versterkt en een verkeersplateau aangebracht op de kruising met Annermoeras. In 2019 is een bijdrage BDU aangevraagd. Toekenning is nog niet definitief. Uitvoering 2020
d) Zuidlaarderweg Annen. Ook in dit tracé worden een aantal maatregelen voorgesteld. BDU aanvraag ingediend maar nog niet gehonoreerd

Doorkijk 2020 e.v.

In 2020 worden in het kader van verkeer- en vervoersmaatregelen een aantal komgrenzen versterkt, te weten Zuidlaarderweg in Annen en in het tracé Spijkerboor- Annen.