Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Voor de onderstaande fietspaden heeft een kwaliteitsimpuls plaatsgevonden in de vorm van het wijzigen van materiaalsoort. De fietspaden zijn uitgevoerd in een betonverharding. Het comfort voor de gebruikers is hiermee sterk verbeterd.a) Fietspad Nijlanderstraat Rolde langs sportpark Boerbos b) Fietspad Deurze richting Assen c) Fietspad Gasselte – Gasselternijveen. De werkzaamheden voor deze fietspaden zijn uitgevoerd en uitgevoerd.
Aanleg nieuwe fietspaden:
d) Amen-Grolloo. In 2019 is gestart met de verwerving van de benodigde gronden. Voor uitvoering van een eerste fase (Grolloo – Vredenheimseweg) zijn de gronden in 2019 verworven. Het bestek gereed maken van fase 1 is opgestart waarbij uitvoering plaats gaat vinden in 2020. In fase 2 zijn nog niet alle gronden in gemeentelijk bezit. Gesprekken verlopen in deze fase moeizaam.
e) Schoolroute Eexterveen – Menweg--: In 2019 is gestart met de verwerving van de benodigde grond. Grondeigenaar wil de grond in de nabijheid gecompenseerd zien. Wij zijn in onderhandelingen om een perceel te verwerven om zo grond te kunnen ruilen met de grondeigenaar voor het fietspad.

Doorkijk 2020 e.v.

Een kwaliteitsimpuls zal in 2020 gegeven worden aan een aantal fietspaden, te weten:  fietspad door staatsbossen in Grolloo, fietspaden Balloerveld en fietspad door Strubbenbos (vanaf de Bosweg) Anloo en fietspad Eext-Anloo. Deze fietspaden in halfverharding worden voorzien van een betonverharding. De voorbereiding wordt opgestart.
Aanleg nieuwe fietspaden:
In 2020 wordt uitvoering gegeven aan fietspad Amen-Grolloo fase 1 en de aanleg van het fietspad langs de Menweg in Eexterveen. De onderhandelingen over aankoop van de benodigde gronden voor deze fietspaden zijn afgerond. Wij verwachten het fietspad Amen-Grolloo en het fietspad langs de Menweg in het eerste halfjaar van 2020 aan te leggen.
Voor het fietspad langs de Hunze is gezamenlijk met het recreatieschap en de gemeenten Borger-Odoorn en Tynaarlo door een landschapsarchitect een inventarisatie uitgevoerd naar de aanleg van fietspaden in het Hunzedal. Deze inventarisatie wordt nader uitgewerkt om de realiseerbaarheid en kosten beter in beeld te krijgen. De mogelijkheden om de fietspaden met aanvullende voorzieningen in te passen in de hermeandering en natuurontwikkeling in het Hunzedal wordt nader onderzocht.