Portefeuillehouder
Henk Heijerman

Planning
Startdatum: 01-01-2020

Het leefbaarheidsfonds is voor initiatieven van inwonersgroepen ter stimulering en ondersteuning van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen, die een bijdrage leveren aan het behoud of de verbetering van de leefbaarheid in de gemeente Aa en Hunze.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Vanuit het leefbaarheidsfonds zijn 4 initiatieven mogelijk gemaakt. Dit zijn herinrichting dorpshuis Eexterveenschekanaal, 75 jaar bevrijding, taxibusje dorpscoöperatie De Brug Gasselternijveen en elektriciteitsvoorziening Speulkoel Anloo. De regeling Vitaal Platteland -dorpsinitiatieven is voorliggend op leefbaarheidsfonds. Vanuit deze regeling zijn 6 initiatieven gefinancierd. Dit betreft permanent beachveld sportpark Annen, ijsbaanvereniging het Evenveen Grolloo, warmtepanelen Nijend 24 Anderen, aanpassing kleedkamers VV Gasselternijveen, dorpshuis Anloo en dorpshuis Schipborg.

Doorkijk 2020 e.v.

Gebruik van het fonds is afhankelijk van het aantal aanvragen. We stimuleren inwoners initiatieven te ontplooien en faciliteren onder andere middels de financiële regelingen die er zijn. Omdat we dit willen doen, is het van belang dat er voldoende middelen zijn om dat ook te kunnen blijven doen.