Portefeuillehouder
Co Lambert

Planning
Startdatum: 01-01-2020
Einddatum: 31-12-2020

Voor het (deel)windpark Oostermoer is begin 2019 een Omgevingsadviesraad (OAR) in het leven geroepen. De OAR is een overlegorgaan dat enerzijds afspraken maakt over hinderbeperkende maatregelen met de initiatiefnemers en anderzijds besluit over de besteding van het Gebiedsfonds. De gemeente is nauw betrokken bij het opzetten van dit gebiedsfonds.

Tijd (toelichting)

Terugblik 2019

Bestuurlijk is afgesproken dat de gemeente, provincie en de initiatienemers hiervoor gezamenlijke een gebiedsfonds voor gaan instellen. Het afgelopen jaar is er gewerkt aan de invulling van een gebiedsfonds en de hoogte van het bedrag.

Doorkijk 2020 e.v.

Op 30 januari heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de hoogte van het aandeel dat de gemeente voor de komende tien jaar beschikbaar stelt aan het gebiedsfonds. Het bedrag is € 312.000. De gemeente zal in samenwerking met de provincie Drenthe, initiatiefnemers en de Omgevingsadviesraad het gebiedsfonds instellen. In gezamenlijkheid zal het financiele beheer en de globale bestedingsdoelen worden bepaald. De OmgevingsAdviesRaad zal besluiten over de concrete besteding  van de financiele middelen.